dimarts, 1 d’abril del 2014

Campanya solidària per al Txad


Cada curs, en un moment determinat entre el segon i el tercer trimestre, l’escola gira la mirada d’una forma explícita cap el tercer món i promou la solidaritat, de forma alterna, cap a dues obres dels jesuïtes: Charles Lwanga (escola en el Txad) i San Ignacio de Moxos, a Bolívia. Aquest curs ens fixem en el Txad.
Fa temps que estem vinculats a l’escola Charles Lwanga i en les dues darreres ocasions, amb el nostre ajut econòmic s’han pogut renovar i condicionar espais del centre i dotar de medicaments la infermeria.
Aquest curs volem destinar la campanya a donar suporta ex-alumnes de l’escola Charles Lwanga participant en el programa de beques que l’escola té en marxa perquè nois i noies que han acabat la seva formació a l’escola puguin continuar fent estudis superiors a la universitat N’djamena. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la de preparar professionals que es comprometin a quedar-se al propi país per ajudar-lo a créixer.
 Tot i tenir present les dificultats que algunes famílies del nostre entorn segueixen patint i sense oblidar continuar ajudant-los, creiem que és necessari seguir girant els ulls cap als països més pobres del món i mirar de potenciar propostes de sortida de la pobresa endèmica en què viuen. Pensem que aquesta mirada ajuda els nostres alumnes a créixer en solidaritat més enllà de la proximitat i potencia la construcció d’un món més just i més humà per a tots.
 El destí de la campanya és comú per a tota l’escola.
Des de les tutories, es farà la sensibilització per acostar-nos a la realitat de l’escola CHARLES LWANGA. Farem recollida d’aportacions voluntàries la setmana del 22 al 25 d’abril i els dies 24 i 25 d’abril, aprofitant la Celebració dels Jocs Florals a l’escola, tindrà lloc la Jornada Solidària amb activitats diverses destinades a aquest projecte. Moltes gràcies per la vostra col•laboració!.

Binta Y La Gran Idea (2004) Cortometraje from toto on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada